Coaching

Coaching

Mottóm: „Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk, szó szerint saját magunkat is elkápráztatnánk.” (Thomas Alva Edison)

„Mi az a coaching tulajdonképpen?” – kérdezik sokan. Többnyire keverik a pszichoterápiával, és valóban vannak hasonló elemeik, azonban alapvetően más történik egy coaching ülésen, mint a pszichológusnál.

Voltál már olyan helyzetben, amikor azt mondtad: „Én már mindent megpróbáltam, de nem tudom ezt megoldani. Egyszerűen nincs több ötletem”. Amiben a coach segíteni tud, az az, hogy innen tovább tudj lépni.

Teljesen természetes, hogy a saját helyzetünkre, nehézségeinkre nincs objektív rálátásunk. A coaching során ezt a szemléletet meghaladva megláthatod, hogy mennyi más szemszög létezik még! Felismerheted, hogy mely hiedelmeid, gondolataid tartanak vissza a céljaid elérésétől, életed jobbításától. Azaz, ahogy a fenti mottó is sugallja, attól hogy elkápráztasd saját magad. Mert képes vagy rá!

A coaching jövőre fókuszáló személyes beszélgetés, ami utat nyit annak, hogy kibontakozhasson legjobb önmagad. Feltárulnak elakadásaid, szükségleteid, de ugyanakkor a változást, fejlődést segítő erőforrásaid is. Alapgondolata, hogy mindenkiben ott rejlik a saját magának legmegfelelőbb megoldás, csak rá kell találnia!

A coaching-ülés időtartama 90 perc. Ezalatt 100%-ig te vagy a fókuszban. A fejlesztő folyamat témáját te hozod és pont annyira taglaljuk, amennyire aktuális készen állsz. A változás nem mindig megy könnyen – és semmiképpen nem kell, hogy gyorsan történjen. Talán néhány alkalom hozzásegít, hogy megtaláld a saját megoldásodat. Előfordulhat, hogy több alkalom szükséges ehhez. Ez mindenképpen a te saját igényeid szerint, a te tempódban zajlik. Az én részem ebben a megfelelő eszközök biztosítása és a bizalmi légkör megteremtése, hogy mindez számodra minél könnyebben történjen.

A személyes beszélgetésen túl számos eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy több szemszögből is rálássunk a helyzetedre. Alapvetően a pozitív pszichológia szemléletével dolgozom, hiszem, hogy boldogabb és teljesebb lehet az életünk, ha a megoldásra fókuszálunk – ez pedig legtöbbször bennünk – legalábbis a mi kezünkben  van.

Személyiséged feltérképezésében többek közt segítségünkre van a DISC viselkedésmodell, a ProfilesXT kompetenciatesztje, az Enneagram személyiségelemzés, OH-kártya, valamint különböző erőforrás- és érzelmi intelligencia coaching kártyák is. Ezek segítenek abban, hogy minél jobban megismerd saját működésmódodat és közelebb kerülj érzéseidhez, azok megéléséhez és kifejezéséhez.

Az első alkalom során megismerkedünk, feltárjuk a nehézsége(i)det és megállapodunk a folytatásról. Ekkor felteheted kérdéseidet, tisztázhatunk homályos pontokat a coachinggal kapcsolatban. A közös munka akár élőben, akár online is történhet. Személyes kapcsolat esetén az erre a célra berendezett stúdióban, vagy az online térben pedig tetszőleges platformon várlak. Szeretettel és elfogadással.

Mik a jellemző coaching-témák?

Önismeret, önfejlesztés

Érzelmi intelligencia – saját és mások érzelmeinek felismerése, kezelése

Fókuszunk megtalálása

Célállítás

Motiváció

Pályaorientációs kérdések

Kapcsolati nehézségek, konfliktusok

Változások kezelése

Milyen változásokat hozhat a coaching az életedbe?
 • Képességeid kibontakoztatását
 • Nagyfokú tudatosodást
 • Kapcsolataid jelentős javulását
 • Tisztánlátást
 • Fejlődésfókuszú szemléletet
 • Rugalmas gondolkodást
 • Rezilienciát, azaz lelki ellenállóképességet
 • Erőforrások hatékony működtetését
 • Változások könnyebb kezelését
 • Motivációt
 • Jó körülírható célokat

Te ezek közül melyiket szeretnéd leginkább? Akarsz tenni érte?
Örömmel támogatlak ezen az úton!

Mi a coaching
menete?

Elhatározás

1. LÉPÉS

2. LÉPÉS

3. LÉPÉS

4. LÉPÉS

5. LÉPÉS

6. LÉPÉS

7. LÉPÉS

8. LÉPÉS

9. LÉPÉS

10. LÉPÉS

Felkeltette az érdeklődésedet valamelyik szolgáltatásom?
Kipróbálnád, milyen lehet a coaching angol nyelven?
Esetleg angol nyelvű tréninget szeretnél?

Miért ne?
Ha vállalod ezt a kihívást, egyéni ajánlatot állítok össze részedre!
Milyen eszközöket használok a coaching során?

 • ProfilesXT
 • DISC
 • OH-kártya
 • Enneagram

Ez a felmérés komplex képet nyújt az egyénről; a személyiség olyan aspektusait vizsgálja, amelyekből kirajzolódik munkastílusa, problémakezelésének módja, életszemlélete. Olyan témákra világít rá, amelyek mind személyiségfejlődés szempontjából, mind munkaadói oldalról fontosak lehetnek; pl. hogyan működik együtt másokkal? Hogyan lehet őt motiválni? Mindez az önismeret nélkülözhetetlen része.

Ez a teszt rövid idő alatt, akár online is kitölthető. Az egyén viselkedésének, kommunikációjának jellegzetességeit tárja fel. Rávilágít, hogy hogyan lehet vele hatékonyan együttműködni, ezáltal pedig, hogy hogyan lehet a csapat eredményes tagja. Szemléletes, lényegre törő, igazi AHA-élmény.

Az OH- módszer egy új világot tár elénk. Segítségével fejleszthető a kommunikáció, a kreativitás és az önérzékelés. Nem csak egy egyszerű kártyáról, vagy egy játékról beszélünk! Ez egy olyan rendszer, amely hihetetlenül hatásos módon segíti a használóját az elmélyülésben, önmaga megismerésében, saját tudattalan folyamatainak feltérképezésében. Az OH egy „meditáció”. Ebben a meditációban azonban nem csendben ülünk, hanem hagyjuk, hogy a képek és a szavak hatást gyakoroljanak ránk. Ezeket megfogalmazva és kimondva képet kaphatunk saját állapotunkról, félelmeinkről és vágyainkról.

Az Enneagram egy pszichológiai alapokon nyugvó személyiségtipizálási módszer, amely 9 eltérő személyiségtípust különböztet meg, azaz kilenc eltérő módját azonosítja annak, hogyan érzékeljük és éljük meg a világot körülöttünk. Az eltérő típusokhoz eltérő érzelmi és cselekvési minták tartoznak. Feltárja viselkedésünk mozgatórugóit. Röviden: kulcs az önismerethez, az emberi kapcsolatokhoz, a sikerhez.

Vélemények

„Zsike tréningjén nagyon jól éreztem magamat, rengeteg dolgot tanultam, amitől a hétköznapjaim sokkal gördülékenyebben, lényegesen kevesebb stresszel telnek. Alig várom a következő tréninget!”
V. Ágnes

„Nagyon kellemes tapasztalatom volt Zsikével. Minden úgy haladt, ahogy nekem is kényelmes volt, érdeklődően figyelt és kérdezett. Nem volt olyan érzésem hogy bármit is rámerőltetne, amiről nem szeretnék beszélni. Nagyon hasznos volt a coaching vele!”

F. Eszter

„Angolórára és önismereti tréningre is Zsikét választottam tanáromnak, mert jókat hallottam róla. A tanítási technikája nagyon jó, figyel a diákra, tisztán és érthetően magyaráz, logikusan van felépítve az óra, és ha bármi kérdés van, feszengés nélkül feltehetem. Szeretek az óráira járni.”
H. Eliza

„Már várom a következő tréninget!”
K. Johanna

„Zsike közvetlen, figyelmes, jól felkészült, szakember. Az órái érdekesek, hasznosak. Mindenkinek ajánlom!”
F. Orsolya

„Felsőfokú nyelvvizsgára készültem Zsikével, és nagyon élveztem a közös munkát. Rugalmas és kedves.”
H. Attila

„Nehezen szántam rá magam a coachingra, mert fenntartásaim voltak vele kapcsolatban. Szerencsére ezek hamar elszálltak, és alig vártam az alkalmakat. Elsősorban abban segített, hogy megtaláljam és eredményesen használjam erősségeimet.”
K. Péter

„Nagyon szeretem Zsike óráit, mindig érdekesek és változatosak. Naprakész információkkal, és feladatokkal készül. Külön kiemelném rugalmasságát, és türelmességét, amit irányunkba tanúsított. Többször céges/szakmai feladatainknak eleget téve – az eredetileg eltervezett óra menetét felrúgva – alkalmazkodott igényeinkhez. Továbbá szeretem, hogy egyensúlyban van szöveges, írásos, és listening feladatok aránya.”

G. Vivien

„Zsike egy végtelenül türelmes pedagógus, nem az a tanár, aki leadja az anyagot és tovább lép a következő témakörre. Minden esetben a fejlődésem alapján döntötte el, hogy tovább lépjünk vagy sem. A gyakorlások alkalmával játékos elemekkel is tarkította az órákat, hol egy társasjátékkal, dobókockával. A tankönyv mellett naprakész angol nyelvű folyóiratból is (5 perc angol) mazsoláztunk, de ha szükségem volt rá, akkor éppen a munkámhoz kapcsolódóan vettünk témaköröket. Mindig rugalmasan állt hozzá a feladatokhoz, ha látta rajtam, hogy nehéz napom volt, akkor nem gyötört halálra a nyelvtani részekkel, inkább „csak” beszélgettünk. Ha valamit nem értettem meg elsőre, esetleg másodikra, megpróbálta másképpen elmagyarázni, hogy leessen a tantusz. Sokat köszönhetek neki!”

P. Tamás

https://www.verzoom.hu/wp-content/uploads/2021/04/verzoom-reviews-01.png

Üzenj nekem!

Cím
8200 Veszprém, Sorompó út 2. 4/1
Telefonszám
Email
info@verzoom.hu