Tréningek

Tréningek

Tréneri mottóm: „Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése.” Weöres Sándor

Ha elolvastad a fenti mottót, kérlek, szentelj egy pillanatot annak, hogy elgondolkodsz rajta. Vajon elhiszed, hogy benned is létezik már a tudás, amit jó lenne felszínre hozni? Kíváncsi vagy, mi lehet az?

Régóta nem azokat az időket éljük, amikor iskoláink befejezésével lezártnak tekinthettük személyes fejlődésünket. Rengetegen az élethosszig tartó tanulás mellett teszik le a voksukat, azaz folyamatosan részt vesznek valamilyen képzésben – magam is közéjük tartozom.

Ráadásul az is jól látható ma már, hogy az oktatás során szerzett bizonyítványaink korántsem igazolják, hogy mennyire álljuk meg a helyünket az életben. Természetesen ez nem von le a kemény munkával szerzett bizonyítványok értékéből és fontosságából! Azonban nem ritka, hogy az oktatási rendszerből kikerülve olyan kihívásokkal szembesülünk, amelyekre nem volt módunk felkészülni.

Te szembesültél már az alábbihoz hasonló kérdésekkel?

Miért talál könnyen állást a srác, aki amúgy nem túlzottan jeleskedett az egyetemen? Miért érzem úgy, hogy mindig alulmaradok a vitákban? Miért halogatom folyton a terveim megvalósítását? Miért folyik ki az idő a kezeim közül? Miért stresszelek annyit? Miért nem merek fizetésemelést kérni? Mikor döntök már végre a jövőmről? Hogyan lehetne jobb a párkapcsolatom? Biztos, hogy a helyemen vagyok ott, ahol éppen vagyok? Milyen félelmek tartanak vissza a haladástól?

Ha van egy varázspálcád, akkor egy suhintással megoldódnak majd a problémáid… Ellenben ha nincs, akkor kicsit lassabban fogod megtalálni a válaszokat a kérdéseidre. De sikerülni fog!

Neked az alábbiak közül mire van szükséged a személyes fejlődésedhez?
 • Soft Skill
 • Önismeret
 • Stresszkezelés
 • Személyiségfejlesztés
 • Érzelmi intelligencia (EQ)

Azon készségek összefoglaló elnevezése, amelyek abban támogatnak minket, hogy hatékonyabban „menedzseljük” életünket. Hogy konkrétan kinek milyen készséget érdemes ehhez elsajátítania, az mindenkinél eltérő.
Van, aki ehhez az emberi kapcsolatain szeretne javítani. Lehet, hogy a kapcsolatok kialakítására kell fókuszálnia, de az is lehet, hogy tudatosabb kommunikációra érdemes törekednie.
Másoknak a munka világát érintően lehet érdekes ez a téma. Hogyan mutassa meg legjobb oldalát az állásinterjún? Vezetőként hogyan legyen hatékony? Hogyan illeszkedjen be a csapatba?
Ezek tanulható készségek és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy mennyire érezzük sikeresnek magunkat.

Jellemző az emberekre, hogy azt gondolják, magukat ismerik a legjobban. De akkor hogy lehet, hogy mégis ugyanazokat a hibákat követik el, ugyanabba a gödörbe lépnek folyamatosan?
Valójában azok vannak kevesebben, akik tényleg jó önismerettel bírnak. Könnyű vakfoltjaink rabjává válni! Az ehhez vezető út egyik lépése, hogy nem veszünk tudomást a környezetünk visszajelzéseiről bizonyos viselkedési formáinkkal kapcsolatban. Sőt, megsértődünk!
Vagy miért nem tesszük meg végre a régen szükséges lépéseket életünkben? Vágyjuk a sikert, mégis lemondunk róla…
Lehet másképp!
Ahogy én látom: aki ismeri önmagát, megnyílik előtte a világ. Ehhez tudok hatékony utat mutatni!

A stressz hatalmas témakör, elismerem. Azonban számos olyan vonatkozása van, amely új szempontokat ad a megértéséhez és kezeléséhez.
Például tudod, hogy létezik a pozitív stressz fogalma?
Vagy hogy az általad stressznek megélt állapot néha olyan okokra vezethető vissza, amelyeken változtatni tudsz?
A stresszes helyzetekben is lehet nálad az irányítás! Ha kíváncsi vagy, szívesen megmutatom, hogyan!

Van olyan szemlélet, mely szerint mindenki úgy jó, ahogy van.
Ezt is el tudom fogadni, azonban ezt egy kicsit árnyaltabban látom.
Tudod, folyamatosan változunk. Mindenki. Ez nem lehet másképp.
Mivel ez magától történik, lehet, hogy olyan irányban halad, amely nem szolgál téged…
Mi lenne, ha ez a változás a te elképzeléseid szerint történne? Ehhez nem kell más, mint a tudatosítás!
Ez egy soklépcsős, összetett folyamat, időnként nehezített pályán. Önreflexió, felismerések kísérik a változást. De az eredmény mindenképpen az lesz, amire mindig is vágytál: legjobb önmagad.

Az IQ mellett egyre nagyobb szerepet kap az élet minden területén. Mára bebizonyosodott, hogy valaki kiemelkedő gondolkodási, értelmi képességekkel nehéz helyzetben találhatja magát, amikor érzelmei kimutatásáról, kezeléséről van szó.
Márpedig az érzelmek ugyanúgy életünk részét képezik, mint a pl. a matematikai műveletek ismerete.
Ha úgy érzed, neked is fontos lehet ez a téma, érdemes az EQ témájába belemerülni.
Mit adhat neked?
– Nyitottabb leszel az emberek felé
– Fel mered vállalni érzelmeidet – anélkül, hogy érzelgőssé válnál
– Elfogadod, hogy tévedni tényleg emberi dolog
Ha úgy érzed, szívesen foglalkozol ezzel a témával, örömmel kalauzollak az úton!

Folyamatos és változatos témájú tréningekkel tudlak ebben támogatni, jelenleg elsősorban online jelleggel.

Milyen egy
online tréning?

Jellemzően kis létszámú, célirányos készségfejlesztés. Ennek során előre összeállított tematikájú tananyaggal várlak a virtuális térben. Hála az informatikának, az anyagok könnyen megoszthatóak, és a legtöbb eszköz, ami élő keretek között használatos, ilyen formában is elérhető. Így igazán változatos, színes folyamatra kerülhet sor.
Tudom, az élő kapcsolatot semmi nem pótolja. Nem is erről szándékoztalak meggyőzni! Azonban a járvány ideje alatt az online oktatási forma nagy népszerűségre tett szert. Rugalmassága folytán olyan dolgok váltak lehetővé a virtuális térben, amelyeket a járványhelyzet javulásával is érdemes továbbvinni. Ezzel a lehetőséggel én is továbbra is élni fogok! Az aktuális tréningekről – akár online, akár élő – az esemény meghirdetésénél adok információt.

Természetesen a technikai háttér alapfeltétel. Ennek részleteiről az előkészítés során folyik egyeztetés!
Milyen egy online tréning?

Jellemzően kis létszámú, célirányos készségfejlesztés. Ennek során előre összeállított tematikájú tananyaggal várlak a virtuális térben. Hála az informatikának, az anyagok könnyen megoszthatóak, és a legtöbb eszköz, ami élő keretek között használatos, ilyen formában is elérhető. Így igazán változatos, színes folyamatra kerülhet sor.

Ráadásul rengeteg előnye van! Lássuk, mik ezek;

 • az otthonod kényelme biztonságos környezetet biztosít
 • rugalmasan tudod összeegyeztetni a munkáddal, egyéb feladataiddal
 • utazásmentes, tehát költséget és értékes időt takarítasz meg

Tudom, az élő kapcsolatot semmi nem pótolja. Nem is erről szándékoztalak meggyőzni! Azonban jelenleg ez a legbiztonságosabb forma, amire egyelőre nincs alternatíva. A járványhelyzet javulásával ez változni fog, ezt pedig én is követem majd.

Természetesen a technikai háttér alapfeltétel. Ennek részleteiről az előkészítés során folyik egyeztetés!

Felkeltette az érdeklődésedet valamelyik szolgáltatásom?
Kipróbálnád, milyen lehet a coaching angol nyelven?
Esetleg angol nyelvű tréninget szeretnél?

Miért ne?
Ha vállalod ezt a kihívást, egyéni ajánlatot állítok össze részedre!
Milyen eszközöket használok a coaching során?

 • ProfilesXT
 • DISC
 • OH-kártya
 • Enneagram

Ez a felmérés komplex képet nyújt az egyénről; a személyiség olyan aspektusait vizsgálja, amelyekből kirajzolódik munkastílusa, problémakezelésének módja, életszemlélete. Olyan témákra világít rá, amelyek mind személyiségfejlődés szempontjából, mind munkaadói oldalról fontosak lehetnek; pl. hogyan működik együtt másokkal? Hogyan lehet őt motiválni? Mindez az önismeret nélkülözhetetlen része.

Ez a teszt rövid idő alatt, akár online is kitölthető. Az egyén viselkedésének, kommunikációjának jellegzetességeit tárja fel. Rávilágít, hogy hogyan lehet vele hatékonyan együttműködni, ezáltal pedig, hogy hogyan lehet a csapat eredményes tagja. Szemléletes, lényegre törő, igazi AHA-élmény.

Az OH- módszer egy új világot tár elénk. Segítségével fejleszthető a kommunikáció, a kreativitás és az önérzékelés. Nem csak egy egyszerű kártyáról, vagy egy játékról beszélünk! Ez egy olyan rendszer, amely hihetetlenül hatásos módon segíti a használóját az elmélyülésben, önmaga megismerésében, saját tudattalan folyamatainak feltérképezésében. Az OH egy „meditáció”. Ebben a meditációban azonban nem csendben ülünk, hanem hagyjuk, hogy a képek és a szavak hatást gyakoroljanak ránk. Ezeket megfogalmazva és kimondva képet kaphatunk saját állapotunkról, félelmeinkről és vágyainkról.

Az Enneagram egy pszichológiai alapokon nyugvó személyiségtipizálási módszer, amely 9 eltérő személyiségtípust különböztet meg, azaz kilenc eltérő módját azonosítja annak, hogyan érzékeljük és éljük meg a világot körülöttünk. Az eltérő típusokhoz eltérő érzelmi és cselekvési minták tartoznak. Feltárja viselkedésünk mozgatórugóit. Röviden: kulcs az önismerethez, az emberi kapcsolatokhoz, a sikerhez.

Vélemények

„Zsike tréningjén nagyon jól éreztem magamat, rengeteg dolgot tanultam, amitől a hétköznapjaim sokkal gördülékenyebben, lényegesen kevesebb stresszel telnek. Alig várom a következő tréninget!”
V. Ágnes

„Nagyon kellemes tapasztalatom volt Zsikével. Minden úgy haladt, ahogy nekem is kényelmes volt, érdeklődően figyelt és kérdezett. Nem volt olyan érzésem hogy bármit is rámerőltetne, amiről nem szeretnék beszélni. Nagyon hasznos volt a coaching vele!”

F. Eszter

„Angolórára és önismereti tréningre is Zsikét választottam tanáromnak, mert jókat hallottam róla. A tanítási technikája nagyon jó, figyel a diákra, tisztán és érthetően magyaráz, logikusan van felépítve az óra, és ha bármi kérdés van, feszengés nélkül feltehetem. Szeretek az óráira járni.”
H. Eliza

„Már várom a következő tréninget!”
K. Johanna

„Zsike közvetlen, figyelmes, jól felkészült, szakember. Az órái érdekesek, hasznosak. Mindenkinek ajánlom!”
F. Orsolya

„Felsőfokú nyelvvizsgára készültem Zsikével, és nagyon élveztem a közös munkát. Rugalmas és kedves.”
H. Attila

„Nehezen szántam rá magam a coachingra, mert fenntartásaim voltak vele kapcsolatban. Szerencsére ezek hamar elszálltak, és alig vártam az alkalmakat. Elsősorban abban segített, hogy megtaláljam és eredményesen használjam erősségeimet.”
K. Péter

„Nagyon szeretem Zsike óráit, mindig érdekesek és változatosak. Naprakész információkkal, és feladatokkal készül. Külön kiemelném rugalmasságát, és türelmességét, amit irányunkba tanúsított. Többször céges/szakmai feladatainknak eleget téve – az eredetileg eltervezett óra menetét felrúgva – alkalmazkodott igényeinkhez. Továbbá szeretem, hogy egyensúlyban van szöveges, írásos, és listening feladatok aránya.”

G. Vivien

„Zsike egy végtelenül türelmes pedagógus, nem az a tanár, aki leadja az anyagot és tovább lép a következő témakörre. Minden esetben a fejlődésem alapján döntötte el, hogy tovább lépjünk vagy sem. A gyakorlások alkalmával játékos elemekkel is tarkította az órákat, hol egy társasjátékkal, dobókockával. A tankönyv mellett naprakész angol nyelvű folyóiratból is (5 perc angol) mazsoláztunk, de ha szükségem volt rá, akkor éppen a munkámhoz kapcsolódóan vettünk témaköröket. Mindig rugalmasan állt hozzá a feladatokhoz, ha látta rajtam, hogy nehéz napom volt, akkor nem gyötört halálra a nyelvtani részekkel, inkább „csak” beszélgettünk. Ha valamit nem értettem meg elsőre, esetleg másodikra, megpróbálta másképpen elmagyarázni, hogy leessen a tantusz. Sokat köszönhetek neki!”

P. Tamás

https://www.verzoom.hu/wp-content/uploads/2021/04/verzoom-reviews-01.png

Üzenj nekem!

Cím
8200 Veszprém, Sorompó út 2. 4/1
Telefonszám
Email
info@verzoom.hu